Вівторок, 30 Квітня, 2024

Стартап, який допомагає керувати соцмережами

Соціальні мережі є невід’ємною частиною нашого з вами життя, пише vancouver-future. Однак для їх повноцінної та якісної роботи необхідне грамотне обслуговування. Основним завданням багатьох маркетологів є пошук оптимального та ефективного інструменту управління соцмережами.

Ванкуверський стартап Hооtsuite, саме на це й спрямований. Точніше, завдяки ньому було розроблено цей заповітний “управлінський інструментарій”.

У нашому матеріалі, з посиланням на sandbigbox.com, ми розповімо про цей стартап трохи докладніше.

Основна мета стартапу

Hооtsuite є платформою, яка допомагає керувати соцмережами. Її створив Райан Холмс ще в 2008-му. Форма інтерфейсу користувача представлена ​​приладовою панеллю. Вона сприяє підтримці інтеграції соцмереж Тwitter, Facebook, Instаgram, LinkеdIn та YоuTubе.

Передісторія

Все почалося з того, що Холмс потребував інструмента, який дозволив би керувати соцмережами в його цифровому агентстві Invоkе Mеdia.

Після того, як чоловік виявив, що ринок не забезпечений таким продуктом, він зайнявся розробкою власної платформи.

Першу версію запустили 28-го листопада 2008-го. Вона була розрахована лише на Твіттер, й називалася ВrightKit.

Вихід на новий рівень

Розуміючи, що в інших організацій та фахівців також можуть виникнути аналогічні проблеми управління соцмережами, Холмсом було прийнято наступне рішення. Він подумав про використання ВrightKit іншими компаніями. Ця ідея отримала безліч позитивних відгуків. Причиною цього став чистий інтерфейс та можливість робити публікації. 

Здобуття незалежності

Листопад 2009-го ознаменувався розширенням інструментальної панелі Hoоtsuitе. З того часу її стало можна використовувати для Facеbook та LinkеdIn.

Наприкінці 2009-го Hoоtsuitе стала незалежною від цифрової компанії Холмса. Тоді ж самостійній організації було надано велику фінансову підтримку від найбільших фірм. Зокрема, йдеться про Блумберг.

Сильний конкурент

Місце розташування компанії, яка займається просуванням стартапу, є Ванкувер. За допомогою розробленої бізнес-стратегії, користувачі можуть безкоштовно використовувати базові послуги. Оплачувати доводиться лише додаткові функції.

Що стосується локалізованих версій Hootsuitе, то вони представлені багатьма мовами світу.

Команда організації також працює з різними медіа-групами. Таким чином, останні можуть легше справлятися з управлінням онлайн-брендингом.

Hootsuite є досить сильним конкурентом на ринку. Адже багато маркетологів зрозуміли, що інструменти та платформи даної компанії відносяться до найкращих. А це означає, що управління соцмережами відбуватиметься значно легше та ефективніше. Головні конкуренти фірми – це Khоros та Sprоut Social.

Скандальний випадок

Вересень 2020-го ознаменувався скандалом, пов’язаним із Hootsuite.

Компанію почали критикувати за те, що вона уклала договір із Міграційною та Митною службами Сполучених Штатів. Підписання контракту відбулося незабаром після появи повідомлень, які стосувалися прояву насильства в центрах, де люди утримуються під вартою. Через неймовірний тиск громадськості компанії довелося відмовитися від договору. Пізніше керівництво організації опублікувало заяву зі співчуттям про те, що контракт спричинив такі розбіжності.

Згодом організація звільнила чимало співробітників, які виявилися інформаторами. Основною причиною такого відчайдушного кроку з боку організації стало наступне. Справа в тому, що деякі члени колективу розкривали відомості про існування договору, що призвело до подальшого громадського обурення та засудження.

Фото: kartinkin.net

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.