Вівторок, 30 Квітня, 2024

Західний Ванкувер: історія Середньої школи

Шкільні заклади, напевно, є найпоширенішими в кожному місті, пише vancouver-future. Це робиться для того, щоб діти всіх міських районів були забезпечені шкільним місцем.

Однак таким підходом відрізняються слов’янські країни. Зокрема Україна. У нас дійсно дуже багато шкіл, які переважно діляться на початкові та середні, а також приватні та державні.

В іноземних державах градація шкільних закладів трохи інша. Та й узагалі підхід до шкільної освіти за кордоном дуже відрізняється від того, до якого ми звикли.

Ванкувер є яскравим прикладом зарубіжної шкільної освіти. Наприклад, там є школи, які спеціалізуються виключно на старших (навіть не середніх) класах. Окрім цього, звичною практикою там є окреме навчання дівчат та хлопчиків. Адже це дозволяє зробити акцент на тих навчальних дисциплінах, які є більш необхідними для представників кожної статі. Так, хлопці більше вивчають технічні науки, а дівчата – гуманітарні.

Наш матеріал, з посиланням на archives.westvancouver.ca, ми присвячуємо одній із найвідоміших шкіл Ванкувера. До того ж, з нашої статті ви також зможете дізнатися про історію цього навчального закладу. А цей аспект заслуговує на окрему увагу. Адже минуле цієї школи є справді цікавим і дуже насиченим.

Замість прологу

В Західному Ванкувері знаходиться навчальний заклад, який представлений Середньою школою. Там навчання проходять школярі з восьмого до дванадцятого класу.

Цей заклад є однією з трьох середніх шкіл державного типу, що знаходяться на території Західного Ванкувера.

Школа наділена Північним та Південним кампусами. Кожен із них оснащений спортзалом та кафетерієм.

Також навчальний заклад має футбольне поле та баскетбольний майданчик. Крім цього є бігова доріжка, де школярі можуть займатися атлетикою або розминатися перед спортивними заняттями.

Початок історії

Середню школу в Західному Ванкувері заснували в 1927-му.

Спочатку будівля призначалася для розміщення там вітрини, де продавалися різні речі. Переважно це стосувалося фіолетового, чорного та жовтого одягу, який купували не найбагатші жителі Ванкувера.

Однак одного разу сталася страшна аварія, і вітрина повністю згоріла.

Це і стало причиною створення школи.

Закінчення будівництва

Коли будівельні роботи було завершено, відбулося довгоочікуване відкриття школи. Будівля мала вісім класних кімнат та окреме приміщення для гімназії.

Протягом наступних років у споруді з’явилися додаткові класи та бібліотека. Крім цього, в східній частині будівлі керівництво школи організувало приміщення, де учні могли навчатись основам господарської справи.

Розширення території

1951-й ознаменувався початком будівельних робіт у новій будівлі, яка належала Північному кампусу. В 1952-му вона перетворилася на середню школу.

Згодом, а саме в 1955-му, будинок розширили за допомогою додавання триповерхового західного крила. А в 1960-му було збудовано другу гімназію.

Завдяки таким розширенням у навчальному закладі з’явився власний театр на п’ятсот місць разом із двома музичними залами. Для цього було виділено східне крило будівлі.

Після цього за допомогою місцевого фінансування було додано ще шість кімнат. Їх розташували неподалік північної будівлі кампусу. Нова споруда, яка належала до Південного кампусу, знадобилася для того, щоб можна було розмістити якнайбільше учнів. Адже муніципалітет продовжував розширюватись.

Знесення старовинної будівлі

Початкова будівля школи використовувалася протягом тривалого часу як неповна середня школа. Так тривало доти, доки абсолютно всі класи не перемістили до іншої будівлі.

Наприкінці 1980-х споруду, що звільнилася, виділили для Єврейського центру. Ну, а в 1995-му її взагалі знесли.

Реконструкція

Середина 1990-х ознаменувалася проведенням капітального ремонту в школі. Він був представлений реконструкційними роботами в Північному кампусі (причому це поширювалося і на зовнішню, і на внутрішню частини будівлі).

За цей час класи тимчасово перевели на дистанційне навчання. Так тривало до того моменту, поки в 2000-х не було повністю закінчено масштабного ремонту.

Щодо змін, то вони були представлені:

  1. появою третьої спортивної зали;
  2. переміщенням бібліотеки разом з адміністративним офісом;
  3. створенням нового кафетерію, модернізованих класів та коридорів, а також нового західного крила.

Остаточно ремонт підійшов до кінця у 2005-му. Це збіглося з відкриттям нового східного крила школи та нової аудиторії Кей Мік Центру.

Поява Центру

2004-й ознаменувався створенням Центру мистецтв. Він був побудований там, де раніше знаходився Старий шкільний театр. Вартість проєктних робіт становила дванадцять мільйонів доларів.

Центр наділили головним театром на чотириста дев’яносто місць, а також універсальним театром-студією на двісті шістнадцять місць. Останній був повністю готовий у 2006-му.

Перша постановка, представлена ​​на сцені театру Центру, відрізнялася тим, що за часом вона тривала зовсім недовго.

Варто відзначити, що Центр надає сцену свого театру для виступів Thе Vancоuver Reсital Sociеty, Eаrly Musiс Vаncouver та Thе Arts Сlub Theаter Cоmpany. Також там часто виступають місцеві громадські організації.

Спеціальні курси

Згадана ванкуверська школа є одним із членів програми Міжнародного бакалаврату.

Вона пропонує проходження різних курсів: біології, хімії, англійської, французької, географії, історії, японської, математики, фізики, іспанської, театрального та образотворчого мистецтв.

Важливо звернути увагу читача на те, що Середня школа є єдиною державною у Західному Ванкувері, де пропонується програма IВО.

Різноманітність спортивних занять

Учні Середньої школи можуть займатися сорока двома видами спорту.

Так, хлопчикам пропонується відвідування занять з:

  • футболу;
  • регбі;
  • баскетболу;
  • бадмінтону;
  • легкої атлетики;
  • сноуборду.

Дівчатка можуть займатися:

  • волейболом;
  • хокеєм;
  • баскетболом;
  • бадмінтоном;
  • футболом;
  • легкою атлетикою.

Таким чином, Середня школа Західного Ванкувера є навчальним закладом із неймовірно цікавою історією. Ця школа є гідним прикладом того, як постійно розвивається та покращується місце, призначене для навчання дітей. Крім великої території та наявності різних структурних підрозділів, школа має й інші переваги. Одне з головних полягає у наявності в школярів можливості самореалізуватися. Іншими словами, діти можуть проявити свої таланти в різних напрямках. Адже школа надає їм шанс займатися мистецтвом, спортом тощо. Це сприяє багатосторонній підготовці учнів. Таким чином, у майбутньому вони зможуть обрати для себе будь-який шлях.

Незважаючи на сучасний підхід до навчання, Середня школа дуже дбайливо ставиться до своєї історії та традицій. Тому що цей навчальний заклад належить до старовинних. А це означає, що певною мірою цей факт є візитівкою згаданої школи.

Повага до історії у поєднанні з новими підходами в процесі навчання дають чудовий ефект. У результаті учні відвідують школу з величезним задоволенням, одержуючи великі знання з різних дисциплін. А це, звичайно, є головним досягненням будь-якого навчального закладу, його викладачів, а також усіх учнів. 

Фото: smapse

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.